پاوربانک

۶ نکته برای خرید پاوربانک حرفه ای

در سال های اخیر و با ظهور گجت های مختلف هوشمند، یکی از مهم ترین مسائلی که همواره دغدغه دارندگان این گجت ها بوده، مساله “شارژ” باتری این نوع وسائل است و بیم تمام شدن شارژ آنها در هر موقعیتی خصوصا موقعیت های حساس و حیاتی، دست از سر دارندگان آنها برنمی‌دارد. در سالهای اخیر “پاوربانک ها” تا حد زیادی این مشکل را رفع نموده اند. باکس های ذخیره انرژی کوچک، جمع و جور و بعضا زیبایی که می توانند گجت های کاربران را تا رسیدن به یک منبع انرژی نسبتا پایدار شارژ و خیال دارندگان را تا حد زیادی راحت کنند.

پاوربانک‌ها که خودشان هم قابل شارژ هستند، قابلیت شارژدهی به گوشی هوشمند یا سایر گجت های همراه شما زمانی که بیرون از خانه هستید را دارند. و اهمیت این موضوع را بیشتر زمانی می فهمید که متوجه می‌شوید اوایل بعدازظهر فقط ۲۰ درصد شارژ دارید.

راستی! یک پاوربانک خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

 

محدوده کاربرد پاوربانک

این باتری‌های همراه تقریباً هر چیزی را می‌توانند شارژ کنند، از گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها گرفته تا لپ‌تاپ‌ها و کنسول‌های بازی قابل حمل مثل نینتندو سوییچ. اما بیشتر برای دستگاه‌های رسانه‌ای و ارتباطی قابل حمل طراحی شده‌اند. 

اکثر پاوربانک‌ها می‌توانند چند بار یک گوشی هوشمند را شارژ کنند و دارای بیش از یک خروجی هستند که این امکان را به شما می‌دهد چند دستگاه را به صورت همزمان شارژ کنید، مثلاً دو گوشی هوشمند یا گوشی و تبلت. 

برخی مدل‌ها حتی آنقدر قوی هستند که می‌توانند لپ‌تاپ‌ها را نیز شارژ کنند، اما ما توصیه می‌کنیم فقط در مواقع اضطراری و زمانی که به برق دسترسی ندارید یا شارژر لپ‌تاپ‌تان را فراموش کرده‌اید، از آنها استفاده کنید. این گزینه در مواقع اضطراری مفید است، اما جایگزین شارژر اصلی لپ‌تاپ نمی‌شود.

مهم‌ترین نکات هنگام خرید پاوربانک:

۱-ظرفیت پاوربانک

۲-اندازه و وزن

۳-شکل و سبک

۴-پورت های اتصال پاوربانک

۵- شارژ سریع (Fast charging)

۶- قیمت پاوربانک‌

نمایش واضح میزان شارژ باقی‌مانده خود پاوربانک نیز بسیار مفید است. برای دیدن مقدار شارژ باقیمانده پاوربانک، بعضی مدل ها به یک نمایشگر چراغ دار میله ای مجهز هستند و حتی برخی مدل‌ها به جای استفاده از نشانگر‌های میله‌ای، نمایشگر دیجیتال دارند که مثلاً برای نشان دادن مقدار باقی مانده شارژ، عدد “۸۰” را نشان می‌دهند.

۱-ظرفیت پاوربانک

ظرفیت پاوربانک که با میلی‌آمپر ساعت (mAh) نشان داده می‌شود، یک شاخص تقریبی از توانایی شارژ آن است و هرچه این عدد بیشتر باشد، پاوربانک می‌تواند قبل از اتمام شارژ خود، انرژی بیشتری به دستگاه شما انتقال دهد.

توصیه می‌شود پاوربانکی را انتخاب کنید که حداقل بتواند گوشی هوشمند شما را دو بار به طور کامل شارژ کند، چون این موضوع می‌تواند نیاز شما را برای یک تا دو روز برطرف کند. 

مثلا اگر باتری گوشی شما ۳۰۰۰ میلی آمپر باشد، یک پاوربانک ۱۰,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی می‌تواند آن را تا سه بار شارژ کند، در حالی که پاوربانک ۲۰,۰۰۰ میلی‌آمپر تقریبا ۶ بار شارژ کامل را انجام می دهد.

پاوربانک‌ها از نظر ظرفیت متنوع هستند و از حدود ۳,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت (برای یک شارژ کامل) تا بیش از ۵۰,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت در دسترس‌اند. حتی گفته شده بزرگ ترین و با ظرفیت ترین پاوربانکی که تاکنون ساخته شده و موجود است. پاور بانک EF ECOFLOW مدل DELTA با ظرفیت ۳۵۰ هزار میلی آمپر ساعت است .  با توجه به اینکه اکثر گوشی‌های هوشمند امروزی ظرفیتی حدود ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت دارند، یک پاوربانک ۱۰,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی باید بتواند گوشی شما را تا ۲ بار شارژ کند و پاوربانک ۲۰,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی بیش از ۴ بار شارژ کامل ارائه می‌دهد.

البته لازم به ذکر است که در اکثر موارد ظرفیت واقعی پاوربانک‌ها با ظرفیت ادعاشده مطابقت ندارد. اما شما می‌توانید تعداد شارژهایی که پاوربانک به گوشی شما می‌دهد را با تقسیم ظرفیت ادعاشده پاوربانک بر ظرفیت باتری گوشی محاسبه کنید. برای اینکه خیالتان راحت باشد، بهتر است حدود ۴۰ درصد از ظرفیت ادعاشده را کسر کنید تا اطمینان حاصل کنید که نیاز شما به خوبی پوشش داده می‌شود.

۲-اندازه و وزن

اندازه و وزن پاوربانک‌ها معمولاً با افزایش ظرفیت میلی‌آمپر ساعت (mAh) بیشتر می‌شود. اگرچه یک پاوربانک ۲۰,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی ممکن است بسیار کاربردی به نظر برسد، اما احتمالاً برای جا شدن در جیب بسیار بزرگ است. 

اگر می‌خواهید در یک برنامه تفریحی یک‌روزه، پیک‌نیک، یا شب‌گردی گوشی خود را شارژ نگه دارید، به دنبال یک مدل جیبی با حداقل ۶,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت باشید. در شرایط دیگر، مثل پیاده‌روی‌های طولانی که شما را چند روز از منبع برق دور می‌کند، ممکن است مدل‌های بزرگتر مناسب باشند، اما معمولاً برای جیب خیلی بزرگ هستند.

۳-شکل و ظاهر

اگر قصد دارید پاوربانک را در کیف حمل کنید، این مسئله خیلی مهم نیست، اما طراحی‌های عجیب و غریب یا حجیم ممکن است در جیب شما ناراحت‌کننده باشد. 

ظاهر بعضی از پاوربانک ها می‌توانند روی قابل‌حمل بودن و راحتی قرارگیری در جیب تأثیر بگذارند.

پاوربانک

۴-پورت های اتصال پاوربانک

بیشتر پاوربانک‌ها حداقل یکی از ورودی‌های زیر را دارند:

USB-A: درگاه مستطیلی که در اکثر هارد درایوها و تلویزیون‌های ۲۰ سال گذشته وجود دارد.

Micro/mini USB: نسخه کوچکتر USB که معمولاً در گوشی‌های هوشمند قدیمی و برخی دستگاه‌های قابل حمل استفاده می‌شد و با اینکه الان کمتر استفاده می شود، اما ممکن است هنوز در برخی پاوربانک‌های قدیمی موجود باشد.

USB-C: این پورت امروزه به طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به استاندارد USB است، چون شما می‌توانید بدون توجه به جهت، به راحتی آن را به پاوربانک وصل کنید. پس حتما هنگام خرید پاوربانک ، داشتن USB-C  باید حتما در اولویت های شما باشد.

بی‌سیم بودن: تعداد کمی از مدل‌های پاوربانک ها، امکان شارژ بی‌سیم را فراهم می‌کنند، به طوری که می‌توانید گوشی خود را روی پاوربانک قرار دهید، البته گوشی شما باید از قابلیت شارژ بی‌سیم پشتیبانی کند تا این ویژگی کار کند. همچنین برخی مدل‌ها می‌توانند اپل واچ را شارژ کنند، که ویژگی خاص و بسیار کاربردی است.

پاوربانک

۵- شارژ سریع (Fast charging)

برای شارژ سریع درست و صحیح گجت خود ، به سه چیز نیاز دارید:

– یک پاوربانک با داشتن همین قابلیت

– یک کابل مخصوص شارژ سریع

– …و دستگاهی که قادر به دریافت شارژ سریع باشد

پاوربانک فست شارژ را به راحتی می‌توان تهیه کرد. این قابلیت معمولا روی جعبه یا باکس پاوربانک مشخص شده است. اما پشتیبانی از کابل مهم‌تراست، زیرا حتی کابل‌های USB-C نیز قابلیت‌های متفاوتی دارند و تشخیص این ویژگی از روی کابل دشوار است.

برای دانستن اینکه دستگاه شما از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند یا خیر، باید مشخصات دستگاه را در وب‌سایت سازنده بررسی کنید. اگر این اطلاعات در مشخصات گجت شما نباشد و اگر از دستگاه‌های پایین‌رده یا مدل‌های قدیمی استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد دستگاه شما از شارژ سریع پشتیبانی نمی‌کند.

چقدر طول می‌کشد پاوربانک، یک دستگاه را شارژ کند؟

بیشتر پاوربانک‌ها می‌توانند یک دستگاه با باتری استاندارد ۳,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی، مانند گوشی هوشمند، را در چند ساعت شارژ کنند.

برای اینکه پاوربانک بتواند دستگاه شما را خوب و درست شارژ کند، چند مورد باید رعایت شود. ابتدا، خروجی انرژی پاوربانک باید با ورودی های گجتی که می‌خواهید شارژ کنید، مطابقت داشته باشد. گوشی‌های هوشمند می‌توانند با جریان کم شارژ شوند، تبلت‌ها به جریان بیشتری نیاز دارند و لپ‌تاپ‌ها و کنسول‌های دستی نیاز به جریان بیشتری دارند.

اگر خروجی پاوربانک با نیازهای دستگاه مطابقت داشته باشد یا از آن بیشتر باشد، دستگاه در حین استفاده شارژ خواهد شد. اگر خروجی پاوربانک به نیازهای دستگاه نزدیک باشد (یا کمی کمتر از آن باشد)، عمر باتری به آرامی افزایش می‌یابد، اما در حین استفاده شارژ نخواهد شد. در این حالت، پاوربانک دستگاه را “تغذیه” می‌کند، اما شارژ نمی کند. اما اگر دستگاه خاموش باشد، پاوربانک آن را شارژ خواهد کرد.

آیا به USB-C نیاز دارید؟

امروزهUSB-C  به عنوان یک اتصال استاندارد، گزینه پیش‌فرض برای بیشتر دستگاه‌های هوشمند است. از نظر ظاهری، USB-C  نسخه‌ای جمع و جورتر از USB-A با لبه‌های گرد است. این اتصال دو ویژگی جالب به پاوربانک‌ها اضافه می‌کند: علاوه بر اینکه میتوان کابل را در هر جهتی به دستگاه متصل کرد،USB-C  می‌تواند شارژ را به هر دو سمت ارسال کند. و بنابراین مدت زمان شارژ سریع تر می‌شود.

مانند درگاه USB-A با قابلیت شارژ سریع، USB-C  نیز تنها در صورتی کار می‌کند که شرایط مذکور موجود باشند. از آنجا که USB-C اکنون رایج‌ترین گزینه است. تنها در صورتی که به طور خاص به یک پاوربانک با اتصال Lightning یا micro USB نیاز دارید (برای دستگاه‌های قدیمی‌تر)، باید به سراغ این نوع پاوربانک‌ها بروید.

۶- قیمت

اما میتوان گفت یکی از مهم ترین ویژگی ها، قیمت پاوربانک ها است. مدل‌های استاندارد و معتبر پاوربانک‌ها در محدوده قیمت از ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان قرار دارند. در حالی که می‌توانید پاوربانک‌هایی زیر ۵۰۰ هزار تومان هم خریداری کنید، مدل‌های ارزان‌تر معمولاً ظرفیت زیر ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت دارند. و به طور معمول تنها یک بار شارژ کامل می‌دهند (اگر خوش‌شانس باشید). البته ما در آی تی مارکت پاوربانک‌هایی توصیه می‌کنیم زیر ۱ میلیون تومان قیمت دارند. بنابراین نیازی به صرف هزینه زیاد برای خرید یک پاوربانک خوب نیست.

شما میتوانید با مراجعه به لینک زیر از تمام پاوربانک های موجود در این مجموعه بازدی و متناسب با نیاز خود آنها را خریداری کنید:

پاوربانک‌های آی تی مارکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *